Mama surogat. Cerinţele obligatorii

Mama surogat trebuie să fie o femeie sanatoasa cu o vârstă de 18 – 39 de ani, care are deja un copil sanatos.

Criteriile de selectare a mamelor surogat:

  • stabilitate morală,
  • starea fizică şi psihică bună,
  • fără antecedente penale.

Clinica noastra dispune de propria baza de date de mame surogat. Selecţia  acestora este foarte severa, pentru ca doar 1 din 20 este apta pentru participarea în program.

Metodele de cautare a mamelor surogat

Cuplu poate să ceară ajutor de la rudele mai apropiate (sora, mama) sau de la prieteni sau poate găsi mama surogat cu ajutorul mijloacelor mass-media (anunțuri, ziare, internet). Dar aceasta metoda poate duce la următoarele complicații:

  • din păcate, multe ziare refuza sa publice anunţuri fără explicaţii (si cu siguranta nu va pune datele personale într-un ziar);
  • mulţi oameni nu înţeleg termenul de „surogat”, şi acest lucru poate duce la neînţelegere;
  • cuplu o sa fie nevoit să discute un subiect atât de personal cu oameni necunoscuți;
  • din motive de confidențialitate  o sa fie obligat să gaseasca mama surogat din altă localitate.

Vă recomandăm  să  apelați la experți în domeniul respectiv, care vor fi responsabili de program. Experţii vor oferi consultatie juridică cu informaţii precise despre toate aspectele legate de procedura, vor monitoriza şi vor  coordona toate etapele acesteia.

Mame surogat pot fi din rândurile rudelor, prietenilor sau persoanelor absolut necunoscute. Multe programe «Mama surogat» se derulează cu ajutorul agenţiilor, care joacă rol de intermediar dintre părinţii genetici și femeile care se oferă ca mama surogat pentru beneficiu financiar.  Agenţiile, de obicei,  gestionează întregul program.

O mamă surogat potenţiala trebuie să fie în stare bună de sănătate şi să fie capabila să ducă o sarcina cu riscul minim  pentru sănătatea proprie. Unele afecţiuni medicale împiedica o femeie să devină o mamă surogat, de exemplu, în cazul în care există probleme cunoscute medicale care ar putea duce la complicatii datorita sarcinii, sau ar putea pune în pericol viața mamei surogat si a fătului.