Neputință și disperare simt familiile din România care au apelat la mame surogat din Ucraina

video
play-sharp-fill

Legislația din țara vecină permite de mulți ani ca femeile de acolo să poarte copiii altor cupluri așa că, până acum, sute de români, care se luptă de ani de zile cu infertilitatea, au ales această cale pentru a deveni părinți.

Războiul îi desparte, însă, de pruncii lor, unii născuți deja în subsolurile și buncărele maternităților din Kiev, unde s-au improvizat secții de spital. O româncă povestește în lacrimi că a aranjat camera fetiței care ar trebui să se nască zilele următoare în Ucraina. Copila a fost purtată în pântece de o mamă surogat.

Femeia spune că a ales această metodă după 10 ani în care a făcut mai multe fertilizări in vitro și tot nu a rămas însărcinată.

Româncă: „După 10 ani de încercări, ne-am văzut visul împlinit. Din păcate, din cauza acestui război, nu ne mai putem lua micuţa acasă. Poate într-o zi vor înceta. Asta ne rugăm şi ne rugăm zi şi noapte.” Pe cea mică o va chema Maria, pentru că mama ei de aici a aflat în postul Sfintei Marii că este fetiță. La fel de tulburătoare sunt multe alte povești. Refugiat: „O bebeluşă deja s-a născut şi este în spital cu mama surogată care are grijă de ea momentan. Nu sunt numai bebeluşii de la noi din ţară, mai sunt şi alţi bebeluşi din întreaga lume. Doar cerem să ne ajute cineva să-i aducem acasă. Acest strigăt disperat şi nu ştiu dacă cineva ne poate înţelege prin ce trecem.” Refugiat: „S-au născut deja peste 10 copii şi numărul este în continuă creştere. Avem încă 600 de mame surogat care urmează să nască, multe pentru cetăţenii români. Au murit foarte mulţi oameni civili care se aflau pe stradă sau chiar în casa lor.”

Mihai și soția lui așteaptă și ei o fetiță dintr-o mama surogat din Ucraina

Mihai Chițoiu: „Nu mai au pamperși, nu mai au lapte, nu alimente. Sunt zile în care se duc la magazin și nu apucă să cumpere decât apă și pâine. Este copilul nostru acolo și nu știm ce se va întâmpla.”

Sursa: https://stirileprotv.ro/amp/romania-te-iubesc/zucraina-te-iubesc…