Situație DISPERATĂ într-o clinică din Kiev: Peste 60 de nou-născuți din mame surogat, ascunși în buncăr și fără provizii

Situație disperată în Kiev, unde mai mulți copii nou-născuți din mame surogat ucrainene nu mai au provizii. Despre acest fapt alarmant a relatat vloggerul Horia Sârghi, cunoscut ca și Zaiafet, într-un material video publicat recent pe canalul său de Youtube.

Сonform vloggerului care ar fi primit informația șocantă de la o româncă aflată în Ucraina, peste 60 de copii nou-născuți află într-un buncăr al clinicii private unde nu pot beneficia de îngrijire medicală corespunzătoare și nu mai pot fi hrăniți. În clinică sunt foarte multe mama surogat care așteaptă să nască, unele dintre ele chiar au adus pe lume acolo câțiva copii.

„Au nevoie de lapte, în principiu. Deocamdată orașul e liniștit, așa că rămânem împreună(…) În maternitățile din Kiev, nu există formule pentru alăptarea copiilor surogat sau a copiilor rămași fără alăptare din diverse motive”, a spus vloggerul cu referire la declarațiile mamelor surogat.

De cealaltă parte, presa din România scrie că 4 dintre copii sunt ai unor familii din România, aflate acum în pragul disperării că nu-și pot lua copiii acasă. În acest moment, in Kiev nu pot fi făcute formalitățile din cauza războiului, astfel încât nou-născuții să poate fi aduși acasă, la părinții lor.

În plus, nu are cine să-i aducă. Până se încheie războiul, copiii nu pot pleca din Ucraina, iar părinții români nu-i pot lua acasă. De când a început războiul și până ieri, s-au născut patru copii romțni, adica din părinți biologici români.

Cum părinții locuiesc în România, dacă a început războiul părintii biologici nu au putut merge să facă formalitatile şi să își ia copiii acasă.
Copiii sunt născuți în Ucraina, dar sunt cetățeni romani. Nimeni nu îi poate lua acum de acolo, așa că ei au rămas captivi în buncăr, iar părinții stau acasă diseprați.

Personalul medical a rămas în buncăr cu pacienții, dar nu mai are materiale sanitare, nici lapte praf.
S-a înființat un grup al cliniciii pentru părinții români, iar pe grup se face apel pentru provizii, nu pentru bani. În fiecare zi se nasc 10 copii de toate naționalitățile.

Unii dintre părinți, dar nu români, au apucat să ajungă la copii și au rămas acolo în buncăr cu ei.

Managerii au propus să se discute la nivel diplomatic între România, Ucraina și Rusia pentru a se face un culoar ca să fie scoși acești copii din buncăr, să fie duși la Cernăuți, acolo să fie chemat un notar, care să facă procedura astfel încât din Cernăuți romanii să își ia copiii.

Sursa: https://sinteza.org/2022/03/02/video-situatie-disperata-intr-o-clinica…