Scrisoarea de muțumire a cuplului irlandez ajuns în Ucraina în timpul pandemiei și sfaturile oferite de acesta pentru părinții care încerca să ajungă la Kyiv la bebelușii lor mult așteptați

„Bună dimineața Svetlana,

Vă mulțumim mult pentru tot ceea ce faceți pentru noi. Sunteți cu adevărat uimitoare și Vă suntem foarte-foarte recunoscători pentru ajutorul pe care ni-l acordați. Dacă aveți ceva fotografii, videoclipuri sau știri despre *** (fiica noastră), ne-am dori foarte mult să le primim.

Noutățile noastre noastre…

Călătoria noastră în Ucraina a început vineri, pe 3 aprilie, când am fost sunați și ni s-a spus că s-a născut micuța noastră frumoasă fetiță. Ea a decis să vină pe lume cu 5 săptămâni și jumătate mai devreme.

Știrile de la clinică constau în faptul că minunata noastră mamă surogat și fiica noastră erau sănătoase și se simțeau bine.

Am fost șocați, speriați, emoționați și extrem de mândri și toate în același timp!

Doamna uimitoare care se ocupă de asistența Potențialilor Părinții, avocații și coordonatorii clinicii a luat rapid măsuri pentru a afla cum am putea să ne vedem fiica cât mai curând.

După câteva zile, scrisori, apeluri telefonice, lacrimi și speranțe, guvernul irlandez și DOFA* (Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Irlandei) împreună cu avocații noștri au făcut tot ce le-a stat în putiință pentru a face posibil zborul nostru spre Kyiv.

Datorită ajutorului perseverent și cu sinceră recunoștință pentru Guvernul Irlandei și Ministerul de Interne, Ambasadei Elveției și Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, am plecat într-o călătorie de trei zile spre Ucraina.

Am călătorit pe rutele:

  • Dublin – Londra
  • Londra – Frankfurt
  • Frankfurt – Zurich
  • Zurich – Kyiv

Duceam cu noi o mulțime de documente și permise de la autorități și le prezentam în fiecare aeroport. Am fost interogați la fiecare pas, dar, din fericire, totul a fost făcut corect și am ajuns într-un final în Ucraina.

După ce am aterizat la Kyiv, temperatura noastră a fost măsurată și am fost de acord să mergem la centtrul de observare pentru 14 zile de carantină sau până când nu vom putea face testul pentru Covid 19.

Noi nu am intrat pe aeroportul din Kyiv, în schimb, oficialii ne-au întâlnit la bord și ne-au escortat până la autobuzul care ne-a dus la centrul de observare.

Clinica și avocații ne-au aranjat în prealabil șederea aici.

Suntem într-adevăr impresionați de procedurile pe care autoritățile ucrainene le folosesc pentru a-și proteja cetățenii și pe noi, călătorii. A fost o experiență groaznică, dar înțelegem în totalitate seriozitatea acestui coronavirus. Desigur, avem inima zdrobită și de dorim foarte mult să ne vedem fiica. Astăzi are deja 2 săptămâni. Dar carantina noastră este importantă pentru siguranța fiecărui din noi.

Apartamentul nostru de aici este mare și spațios. Mâncarea este livrată la ușa noastră de trei ori pe zi, iar temperatura noastră este măsurată de două ori pe zi. Nu suntem obișnuiți cu o astfel de mâncare, așa că v-aș sfătui să luați cu voi câteva alimente care vă sunt familiare. Avem date de contact pentru apeluri telefonice în caz că ne simțim rău sau avem ceva nelămuriri sau solicitări.

Coordonatorul de la clinica noastră a fost uimitore, ne-a ajutat să ne acomodăm și ne-a răspuns la sute de întrebări.

Nu ne-am fi imaginat niciodată că astfel ar putea fi ultima noastră călătorie în Ucraina. Să fim departe de fiica noastră mult așteptată este pur și simplu devastator. Primim în mod regulat noutăți și fotografii și, deși suntem atât de fericiți să le primim, nu este același lucru. Avem nevoie disperată să fim alături de ea.

În momentul de față, micuța noastră fetiță este în grija minunatelor bone din camerele de copii ale hotelului clinicii noastre. Fetița se simte bine, în ciuda faptului că s-a născut prematur. Ea nu observă toată această nebunie care se întâmplă în lume, neliniștea și stresul pe care îl trăiesc părinții ei!

Sfatul noastre pentru restul părinților în această situație …. continuați să încercați!

Nu vom putea niciodată să exprimăm prin cuvinte recunoștința față de toți cei care au jucat un rol important pentru a fece posibilă venirea noastră aici.

Guvernul Irlandei și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului Irlandei, minunații noștri avocați din Irlanda și Ucraina, coordonatoarea noastră super-eroina pentru asistența Potențialilor Părinți, Ambasadei Elveției și, bineînțeles, Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina sunt toți cei fără ajutrul cărora nu am fi putut să ne vedem fiica. Toți au muncit neîncetat pentru a ne ajuta. Aceștia s-au unit și au lucrat în permanență pentru a face acest lucru posibil – niciodată nu le vom putea mulțumi tuturor cum se cuvine. Ne-au schimbat viața.

Suntem recunoscători familiilor și prietenilor noștri pentru fiecare urare de bine, buna dispoziție, cuvintele de susținere, rugăciunile și lumânările aprinse.

Recomandăm tuturor celor care călătoresc să-și ia măști, mănuși, antiseptice și dezinfectanți proprii pentru utilizare în timpul călătoriei prin aeroporturi și hoteluri. Nu uitați să dezinfectații toate lucrurile cu care intrați în contact și toate lucrurile care au fost folosite de alții. Trebuie să ne protejăm pe noi înșine și pe toți ceilalți.

Luați cu voi mâncare și gustări, deoarece multe locuri sunt închise, iar accesul Dvs. la aceste lucruri va fi limitat.

Momentan încă suntem în carantină și așteptăm. Sperăm că vom putea să trecem testul pentru Covid cât mai curând posibil, ca să începem să avem grijă de frumoasa noastră fiică.

Aveți grijă de voi și fiți vigilenți!”

When joy turns to anxiety: what the quarantine means to people who use surrogacy servicesPart 2The journey of our…

Posted by Biotexcom fertility clinic. Surrogacy & Egg donation on Friday, 17 April 2020