Scrisoarea de mulțimire a unui cuplu suedez, care a ajuns deja la Kyiv și așteaptă cu nerăbdare nașterea bebelușilor săi mult așteptați

Cuplul se află în carantina de 14 zile impusă de autoritățile uncreinene

„Stimați Svetlana și Konstantin!

Vă mulțumim încă o dată pentru ajutorul acordat în ultimele săptămâni în lupta noastră pentru a ajunge la Kyiv. Ați fost grozavi cu toții, iar noi nu știm cum să vă mulțumim! În sfârșit, suntem în Kyiv și suntem fericiți să ne împărtășim experiența cu alți părinți care se străduiesc să ajungă aici.

În orice caz, acest lucru a fost mai ușor spus decât făcut. Pentru a obține toate permisiunile la fața locului, a fost nevoie ca aproximativ o săptămână să ne jucăm de-a șoarecele și pisica cu autoritățile ucrainene. Dar, cu ajutorul a câtorva oameni minunați, atât în Suedia, cât și în Ucraina (printre care au fost Svetlana și Konstantin), luni am primit în sfârșit permisiunea și am zburat la Kyiv. În Borispol, toți angajații erau în haine de protecție și ne-au măsurat temperatura înainte de a ne permite să părăsim avionul. Nu am avut voie să luăm un taxi sau să lăsăm ca Biotexcom să ne organizeze transportul, a fost permis doar transportul furnizat de autorități. Am fost bine îngrijiți, a trebuit însă, să ne așteptăm mijlocul de transport în jur de 2 ore bune. Părea un autobuz public mare – dar numai pentru noi cinci (patru adulți + un copil de un an)! Ne-am simțit în siguranță stând într-un autobuz neaglomerat, ținând cont de riscul de contaminare. Cu toate acestea, nu știm unde au găsit șoferul… Potrivit Google Maps, drumul spre hotel ar fi trebuit să dureze 45 de minute, deoarece era deja o oră târzie și nu era aproape niciun trafic. Însă șoferul nu a găsit drumul, a oprit constant că să întrebe trecătorii încotro să meargă, astfel a fost nevoie de mai mult de 3 ore ca să ajungem la hotel. Dar într-un final am ajuns, obosiți, dar fericiți!

Acum am început carantina de 14 zile, fiind cazați la un hotel aprobat pentru observare de către autoritățile ucrainene. Nu avem voie să părăsim camera, dar, din fericire, avem un balcon cu o vedere foarte frumoasă. Hotelul ne livrează mâncarea în cameră de trei ori pe zi, aceasta nu este mâncarea cu care suntem obișnuiți, dar avem ce avem. De asemenea, trebuie să ne măsurăm temperatura dimineața și seara și să raportăm acest lucru la hotel.

Din fericire, gemenii noștri încă nu s-au născut, suntem acum la 35 + 5 săptămâni și sperăm că avem timp să ieșim din carantină înainte de cezariană, avem o șansă pentru asta. 🙂 Aceste ultime săptămâni au fost într-adevăr stresante, iar energia noastră s-a cam scurs. Folosim aceste 14 zile pentru a ne odihni, pentru a dormi pentru și pentru a ne restabili puterea până la momentul în care ne vom întâlni cu dragii noștri băiețel și fetiță.

Atașăm fotografiile din autobuz și din camera de hotel.”