Peste 50 de bebeluși născuți din mame surogat nu pot ajunge acasă, din cauza carantinei. Asistentele s-au mutat cu ei într-un hotel

Peste 50 de bebeluși născuți din mame surogat nu pot ajunge acasă, din cauza carantinei. Copiii au venit pe lume din mame surogat la clinica din Kiev, una dintre puținele clinici din lume care oferă acest serviciu.

Mămici și tătici de pretutindeni, inclusiv din România, au așteptat mult timp momentul în care își vor putea ține, în sfârșit, în brațe bebelușul. Acum, se bucură de el doar de la distanță, deoarece măsurile de restricție nu i-au mai lăsat să ajungă la copiii lor.

Copiii care s-au născut după data de 16 martie, atunci când Ucraina a decretat stare de urgență și a închis granițele, au rămas doar în grija asistentelor.

În ultima lună și jumătate s-au născut peste 50 de copii la clinica din Kiev, iar situația a devenit una tot mai dificilă pentru toți angajații clinicii, potrivit mamasurogat.net.
De la o zi la alta, spațiul în clinică devenea tot mai neîncăpător pentru toți bebelușii care veneau pe lume.

Din acest motiv, șefii clinicii au decis să mute angajații și nou născuții într-un hotel pe care l-au închiriat în Kiev, pentru a rezolva problema spațiului.

Mărturia dureroasă a unei românce care își așteaptă bebelușul acasă

O mamă din România se află și ea pe lista părinților care și-au văzut copilul doar în fotografii, în brațele asistentelor, după ce au venit pe lume.

Durerea este cu atât mai mare cu cât drumul până aici a fost unul lung, cu multe obstacole, în care aproape își pierduse speranța.

Pur și simplu credea că nu va avea șansa să devină mamă. Până într-o zi când a ajuns și la clinica din Kiev, unde a apelat la programul de mamă surogat.

„Suntem disperați! De patru ani încercăm să avem un copil. Am trecut prin toate procedurile și tratamentele posibile. Am fost la 3 clinici de fertilitate din tot atâtea țări. În final am ajuns în Ucraina și am apelat la programul de mamă surogat. Era ultima noastră speranță.

Nu ne-a venit să credem că Dumnezeu a fost pâna la urmă alături de noi și că visul a devenit realitate. Bebelușul nostru s-a născut pe 10 Aprilie dar noi nu putem ajunge la el! Cei patru ani nu mai înseamnă nimic. Așteptarea este mai grea ca niciodată”

A declarat o mămică, pentru desprecopii.ro, sub anonimat.

Peste 50 de bebeluși născuți din mame surogat nu pot ajunge acasă, din cauza carantinei

Cuplurile care au apelat la ajutorul unei mame surogat la clinica din Kiev au scos din buzunare aproape 40.000 de euro.

Costurile de îngrijire ale bebelușului, după venirea pe lume, este de 50 de euro pe zi. Odată cu starea de urgență prelungită costurile au fost reduse la jumătate.

Chiar și așa, părinții sunt nevoiți să scoată din buzunare 750 de euro pe lună, doar pentru întreținerea micuților, până când Ucraina își va deschide din nou granițele.

video
play-sharp-fill

Sursă:
https://www.demamici.ro/peste-50-de-bebelusi-nascuti-din-mame-surogat-nu-pot-ajunge-acasa-din-cauza-carantinei-asistentele-s-au-mutat-cu-ei-intr-un-hotel-video-demamici-ro/