O mamă surogat din Vinnitsa, a povestit în mod deschis, de ce a decis să facă un astfel de pas

Ucraineanca din Vinnitsa la 43 de ani, Olga Kitsena a devenit mamă surogat pentru un cuplu de chinezi.

Pentru „Komsomolska pravda în Ucraina”, femeia a povestit sincer, cum a hotărât să nască un copil străin și cum a decurs sarcină. Femeia din Vinnitsa are propia fiică în vârstă de 13 ani, Alisa. Kitsena s-a decis pentru maternitatea surogat, pentru a-și cumpăra o locuință separată pentru ea și pentru fiica sa.


Olga Kitsena Facebook
 

„Ce m-a obligat? Problema materială, vreau să-mi cumpăr propriul apartament, să mă mut de la mama. Momentan locuim împreună, eu, mama mea și fiica. Ne-am sfătuit cu Alisa, că nu ar fi rău să avem propriul apartament… Fiica a înțeles. Dar mama? Pai ce ar putea să-mi spună, am 40 de ani. Mamă îmi dorește sănătate”, – povestește ea.

Suma pe care Kitsena o va primi pentru copil, nu este numită, însă mamei surogat pentru serviciile sale, clinica de medicină reproductivă din Kyiv, i-a promis 15-25 mii de euro. Sarcina a decurs bine, s-au implantat doi embrioni.

„Medicii au spus că așa este mai bine pentru sănătatea mea – existau riscuri din cauza vârstei. Mereu sunt transferați câțiva embrioni de trei zile, de obicei se „implantează” unu”, – menționează aceasta.


Olga Kitsena Facebook
 

Kitsena a povestit că, ea pe parcursul sarcinii niciodată nu a vorbi cu cuplul chinezesc.

„Chinezii sunt mult mai închiși, aceștia nu țin legătura foarte des cu mamele surogat. Multora le este indiferent cine duce sarcina, ei doresc să-și ia copilul și atât. Iar unii, de exemplu, italienii, nemții, românii sunt foarte vorbăreți, aceștia pot chiar să insiste asupra comunicării directe. O fată, care a născut în urmă cu cinci ani pentru un cuplu, apropo tot din China, și în ziua de azi ține legătura cu ei, aceștia îi trimit fotografii cu băiețelul. Unii vin cu o lună-două înainte de naștere, pentru a se împrieteni, asistă la naștere”– împărtășește ucraineanca.

Kitsena a adăugat că sarcina a decurs foarte bine și până în luna a șasea în general nu a simțit nici un disconfort.

„Aveam doar impresia că sunt obeză. Ce-i drept, la începutul termenului a avut toxicoză, m-am simțit groaznic. Aveam poftă ba de castraveți murați, ba de bomboane. Uneori câte ceva ciudat, ce nici nu înțelegeam de ce? Atunci am și înțeles toate bancurile despre gravidele care noaptea își trimit soții după rodii. Dar nu băteam din picior, nu trimiteam nicăieri pe nimeni. Voiam, îmi trecea, totul era bine”, – își amintește femeia.

Cu două luni înainte de naștere, a fost cazată într-un apartament închiriat în Kyiv. Despre sarcina sa surogat, Kitsena a scris pe rețelele de socializare. Unii oameni au susținut-o, dar au fost și cei care nu au împărtășit decizia ei.

„Se apropiau de mine in cafenea și îmi spuneau: „Sunteți bravo că dăruiți speranță oamenilor”, „Și eu mi-aș dori să am copii, povestea Dvs. este până la lacrimi”, „Mulțumesc că există oameni că Dvs.”… Este foarte plăcut. Nu este nimic mai plăcut, decât să realizezi că ai fost de folos pe planetă, nu ai sădit doar un copac, sau ai construit o casă, ci ai dăruit viață. Lucrul acesta înseamnă mai mult decât banii”, – povestește ea.


Olga Kitsena a născut un băiețel Facebook

Nașterea a trecut cu bine, prin secțiune Cezariană. S-a născut un băiețel sănătos pe 5 iulie, cu greutatea de 2540 grame și înălțimea de 46 cm. Banii, Kitsena le-a primit deja și planifică să le cheltuie pe apartament. La momentul actual se recuperează după naștere și în curând va fi gata să revină la serviciu.

https://www.obozrevatel.com/society/surrogatnaya-mat-iz-vinnitsyi-otkrovenno-rasskazala-pochemu-reshilas-na-etot-shag.htm