Mame surogat din Ucraina dau naștere copiilor pentru familii de români în buncăre, în condiții greu de imaginat

În Kiev, chiar în mijlocul războiului, sunt prinşi şi nou-născuţi ai românilor. Sunt copiii pe care-i poartă în pântece mame surogat ucrainene. Sunt ascunşi în buncăre, iar familiile din România sunt disperate pentru că nu-i pot aduce în țară.

Mai multe familii de români trec prin momente disperate. Copiii lor sunt captivi în Ucraina. S-au născut în Kiev, în buncărele unei clinici, în ascunzători, în timp ce afară picau bombele.

Sunt nou-născuți, cetățeni români pe care familiile lor nu-i pot strânge în brațe. 

Disperați, părinții din țară ne-au spus că trăiesc drama vieții lor. Au încercat ani de zile să aibă un copil, iar acum se tem să nu fie victima războiului. Până acum sunt 7 bebeluși români, născuți în ultimele 6 zile, în condiții de neimaginat, asta susține chiar managera clinicii din Kiev, Olga Malaciuc.

Dar, alte zeci de romani așteaptă ca în aceste zile să se nască copiii lor, în buncăre cu ajutorul mamelor surogat ucrainene.

Am stat de vorbă cu câțiva dintre ei care susțin că luna aceasta, sunt 30 de copiii români așteptați să se nască. Cei de la clinică, rămași și ei captivi în buncăr, au anunțat că nu mai au provizii și materiale sanitare și au făcut apel să primească ajutor.

Soluția de a-i scoate pe copiii din buncărul din Kiev și a-i transporta pe un culoar verde până la Cernăuți, de unde românii să-și preia micuții, n-a fost agreată de autorități, susțin părinții care doresc deocamdată să-si păstreze anonimatul.

În vreme de război, nimeni nu și-a asumat riscul. Ministerul Afacerilor Externe a comunicat acestor familii că situația de securitate în Ucraina s-a agravat constant și nu se poate interveni.

Sursa: https://www.europafm.ro/mame-surogat-din-ucraina…