Imagini șocante de la „fabrica de bebeluși”. 51 de copii născuți de mame surogat, blocați în Ucraina din cauza restricțiilor

Un număr de 51 de bebeluşi născuţi de mame surogat sunt blocaţi într-un hotel de la periferia Kievului

Un număr de 51 de bebeluşi născuţi de mame surogat sunt blocaţi într-un hotel de la periferia Kievului, din cauza restricţiilor legate de noul coronavirus, care îi împiedică pe părinţii din Statele Unite, Europa şi alte regiuni să îi ia, transmite Reuters.

Ucraina, țară în care sistemul de mame surogat este legal, a interzis în luna martie intrarea în ţară a străinilor, iar majoritatea părinţilor şi-au văzut nou-născuţii doar în poze şi în apeluri video cu clinica.

Rafa Aires, din Spania, a reuşit să intre în Ucraina înainte de blocarea accesului. El s-a reunit cu fiica sa, Marta, dar nu a mai putut să plece, pentru că Kievul a suspendat toate zborurile, iar el trebuie să îşi finalizeze documentele. Perioada este dificilă pentru soţia sa, Maria, care nu a putut să îl însoţească din cauza serviciului. ”În fiecare zi comunic video cu soţia mea timp de o oră şi jumătate, pentru ca ea să vadă copilul. Este foarte dificil. Asistentele şi personalul medical din acest hotel sunt minunaţi. Ne fac viaţa mai uşoară”, a spus el. Guvernul a anunţat că poate permite accesul părinţilor în Ucraina, doar dacă primeşte o solicitare din partea unei ambasade. Hotelul Venice aparţine clinicii BioTexCom, care a publicat imagini cu bebeluşii pentru a informa publicul şi a impulsiona guvernul să ia măsuri mai rapid.

După difuzarea imaginilor, reacţia autorităţilor a fost rapidă

Liudmila Denisova, ombudsman pentru drepturile omului pentru Parlamentul ucrainean, a declarat că imaginile arată că ţara are o industrie a surogatului ”, masivă şi sistemică”, în care bebeluşii sunt prezentaţi drept ”un produs de calitate ridicată”. Ea a sugerat analizarea schimbării legii, pentru a permite ca numai părinţii ucraineni să folosească astfel de servicii.

Bebelușii sunt blocați în Ucraina, departe de dragostea părintească

”Am fost pregătiţi pentru această reacţie negativă. Având în vedere că părinţii trebuie să stea în carantină 14 zile, doresc accelerarea procesului”, a declarat fondatorul clinicii, Albert Tocilovski. Liudmila Denisova a ordonat controale la clinică, dar a spus că a constatat că BioTexCom respectă toate procedurile. La BioTexCom, o mamă surogat primeşte 15.000-17.000 de dolari.

Părinţii vin din toată lumea, inclusiv din SUA, China, Marea Britanie, Suedia şi Irlanda. Părinţii a 16 copii au putut veni în Ucraina în această perioadă. ”Copiii primesc hrană, un număr suficient de angajaţi au grijă de ei, dar nu există un substitut pentru grija părintească”, a declarat Denis Herman, avocat al BioTexCom. ”Încercăm să trimitem părinţilor fotografii ale copiilor, încercăm să facem conferinţe video, dar nu putem înlocui comunicarea prin contact direct”, a mai spus el.

https://www.click.ro/news/lume/imagini-socante-de-la-fabrica-de-bebelusi-51-de-copii-nascuti-de-mame-surogat-blocati