FIV pentru femeile de peste 50 de ani

In zilele noastre, putem observa o tendinţă a sarcinilor la o vârsta inaintată, si care se menţine in continuă creştere din an în an.

In societatea modernă sunt foarte multe femei care vor sau sunt impuse de circumstanţe să ramînă insarcinate incepînd cu vîrsta de 50 ani.

Care ar fi motivul acestei decizii îndrazneţe?

Asta ar putea fi, cea de a doua sau a treia căsnicie si dorinţa de a avea copii comuni, sau anumite probleme legate de sănătate, ce nu permiteau o sarcina naturală mai devreme.

Uneori, cuplurile doresc doar să se bucure de viață, cum s-ar zice sa trăiască pentru ei înșiși, sau isi doresc sa creeze un mediu bun si o bază solidă pentru viața de familie și doar atunci incep sa se gindeasca la copii. Cu toate acestea, există un „dar”. În special, faptul că corpul unei femei işi pierde capacitatea de a avea un copil dupa menopauza.

Tehnologia FIV – aceasta este așa-numita linia vieții și este o soluție ideală pentru o  astfel de întrebare! O femeie de orice varsta poate folosi FIV dacă acesta nu are probleme grave de sănătate și contraindicații pentru procedura. Printr-un program de FIV sau maternitate surogat, medicii folosesc sperma soțului (care este activă chiar si la o virsta inaintata) și donatorul de ovule  (în cazul în care mama biologică nu le poate produce singură.)

Un număr mare de cetățeni europeni de peste 50 de ani călătoresc în țara în care procedura FIV cu ovule donate este legală și se practică utilizarea de tehnologii moderne în domeniul medicinii de reproducere. Și aici se poate vedea un rezultat bun. Femeile de  după 50 de ani  dau naștere la copii sanatosi, fara nici o problemă sau complicație. Clinicile  pe care le recomandăm au ​​la dispoziție o bază extinsă de date privind donatorii, mamele surogat, care au fost testate în conformitate cu normele și reglementările relevante. Pacientul poate alege un donator care să răspundă nevoilor și dorințelor sale.

Datorită faptului că numărul mare de mame mai in vârsta este in continuă creştere, o  parte a  societăți globale isi exprimă indignarea și opoziția față de utilizarea metodelor  de medicina de reproducere și fata de țările care furnizează astfel de servicii pentru femeile de peste 50 de ani. Dar probabil ar fi cazul sa privim această situaţie dintr-un alt punct de vedere. Există mii de femei infertile din întreaga lume, și ele sufera enorm din aceasta cauza. Cele mai moderne tehnologii în medicină evoluează rapid și pot ajuta aceste femei să devină mame și să simtă fericirea de maternitate.

Probabil  că cei care nu sunt de acord cu această situatie ar fi trebuit să o priveasca dintr-un alt punct din vedere. Astăzi, majoritatea europenilor, în primul rând prefera sa  obțina o educație decentă, o profesie si cariera bună, si  sa  savureze viata la maxim, și doar apoi se gindesc la nasterea unui copil. Dar aici este important să ne amintim faptul că o femeie, după 50 de ani, nu poate ramane insarcinata fara ajutorul tehnicilor de reproducere. Și acesta este un mare succes și fericire pe care medicina de astăzi o are, o astfel de tehnologie este capabila sa faca minuni în domeniul de ginecologie si medicina de reproducere. FIV, ICSI, maternitate surogat, transfer sau donarea de ovule a ajutat multe cupluri disperate sa simta fericirea de paternitate și maternitate. Comunitatea mondială ar trebui să încerce pur și simplu să se uite la aceste lucruri intr-un alt mod, cu un aspect mai modern, având în vedere toate tendințele secolului 21. De asemenea, nu trebuie să uităm faptul că, dacă o femeie decide să facă acest pas, înseamnă că are un motiv bine intemeiat  pentru asta. Și ar fi mai corect și mai precis, să acorde atenție la sănătatea ei, la situația financiară și alți factori,   dar cu siguranţă  nu la vârsta ei. Omenirea este în evoluție, iar lumea se schimbă în timp. Și este important să se ia în considerare aceste schimbări.

Astăzi, clinicile care efectuează astfel de proceduri ca FIV, ICSI, maternitate surogat, au un flux masiv de pacienti in varsta de 50 de ani. Centrul de Medicina Reproductiva este sigur de  aceste cupluri și garanteaza un rezultat pozitiv, chiar și în cele mai disperate cazuri. Aceastea sunt  femei frumoase, sănătoase ,si maternitatea le face mai fericite,cu mai mult succes și mai puternice.

Scris de catre Clinica de Reproducere Umana Biotexcom