Drama industriei de ”fabricat bebeluși” din Ucraina: femei care nasc pe bani și copilași captivi într-un hotel cu sârmă ghimpată

Scenariu rupt parcă dintr-un film: o mulțime de bebeluși așezați unii lângă alții în două săli imense din cadrul hotelului Venice, în periferia orașului Kiev. Micuții sunt protejați de ziduri exterioare și sârmă ghimpată.

Din păcate, viața bate filmul, iar scenariul este complet real. Bebelușii au fost aduși pe lume de mame surogat din Ucraina, în cadrul Centrului pentru Reproducere Umană BioTexCom, aparținând unor cupluri străine. Acest centrul, cu sediul în Kiev este cea mai mare astfel de clinică din lume.

Ca urmare a situației actuale și restricțiile impuse, bebelușii au rămas blocați în hotel, părinții fiind incapabili de a călători în urma stării de urgență la nivel mondial. Părinții nerăbdători încearcă să găsească modalități de a fi aproape de micuți – unii trimit înregistrări cu vocile lor, pentru a-i liniști, în vreme ce alții îi verifică prin intermediul apelurilor video zilnic. BioTexCom a solicitat relaxarea restricțiilor de călătorie, făcând publice mai multe imagini și filmări din cadrul hotelului, pentru a arăta lumii drama cu care se confruntă atât bebelușii, care sunt privați de iubirea părinților, cât și părinții, care nu își pot strânge în brațe puii.

O lună mai târziu, 50 de bebeluși au continuat să rămâne în hotel, timp în care această situație a atras atenția asupra eticii și expansiunii industriei de „fabricat bebeluși” din Ucraina. O astfel de „industrie” ar trebui interzisă, afirmă mai mulți avocați și specialiști, însă din păcate, în țara în care salariul mediu este de 300 de lire sterline pe lună și războiul cu Rusia continuă, multe femeie sărace, în special cele din orașe mici sau zone rurale, se oferă să devină mame surogat în schimbul unor sume considerabile de bani. Conștiente de pericolele care pot interveni la nivelul sănătății, aceste femei continuă să se înghesuie la clinică.

Surse:
https://www.qbebe.ro/stiri/drama-industriei-de-fabricat-bebelusi-din-ucraina-femei-care-nasc-pe-bani-si-copilasi-captivi…