Donare de mitocondrii: oportunitate de a fi în rolul mamei, chiar și după 40 de ani.

Donarea de mitocondrii sau terapia de substituție mitocondrială, în present a devenit una dintre metodele inovative de tratare a infertilității. Acest program de este relevant pentru categoria de femei cu vărsta de peste 40 de ani care au încercat să înlăture infertilitatea prin intermediul procedurii FIV (fertilizarea in vitro), fără a lua în considerație capacitatea energetică a celulelor sexuale femele, ca urmare problema continuă să fie nesoluționată.

Specific pentru așa categorie de femei este, că ovocitele paralel cu vârsta își pierd capacitatea de a genera energia îndeajuns pentru concepere, gestație. Сompletarea acestui dificit se efectuază prin donarea de mitocondrii. BioTexCom – este echivalent fertilitate Mitocondriile sunt niște organite, compuse din două membrane și care au material genetic propriu. La nivelul membranei interne se sintetizează energie sub formă de molecule de ATP în urma LTE – lanțul transportor de electroni.

De ce această procedură ar deveni o modalitate practic cea mai bună pentru femeile, care au depășit vârsta reproductivă? Medicii afirmă univoc acel fapt, că o femeie poate să rămână însărcinată cu conditia că ea are o rezervă ovariană bună. Aceasta ar semna că și mitocondriile trebuie să genereze energie necesară pentru ca o sarcină să fie în progres. Evident, că din momentul când vârsta reduce capacitatea mitocondriilor de a”completa” un ovocit cu energie pentru o concepere, șansele de a deveni mama sunt minuscule. Cum s-a menționat mai sus, anume donarea de mitocondrii semnificativ mărește rata de succes a procedurii FIV, pentru fiece cuplu care-și dorește un bebeluș cu genotipul de la părinți

Medicul din domeniu selectează donatoarea potrivită cu activitate mitocondrială înaltă a ovocitului propriu, cu scopul de a le integra în ovocitul viitoare mame. Ovocitul obținut, urmează să fie fecundat de către spermatozoizii soțului in vitro (extracorporal). Un embrion sanatos apoi va fi transferat în uterul mamei.

Donarea de mitocondrii – este o metodă de substituție în reproducerea umană asistată, datorită căreia o femeie infertilă poate să obțină o sarcină în progres și să nască un copil sănătos!