De la 1 august prețul pachetelor va fi de 9 900 și 14 900 de euro. Costul programului Donare de mitocondrii pană pe data de 1 august este 6.900 și 9.900 EUR.

video
play-sharp-fill

Astăzi, femeile de peste 40 de ani, precum și cele care au trecut prin numeroase tentative de FIV au posibilitate să rămână insarcinate cu copilul său genetic. Acest lucru a devenit posibil odată cu apariția programului de donare mitocondrială.

Mitocondria sunt organe celulare care transformă substanțele nutritive care intră în molecule, care servesc ca o rezervă universală de energie pentru toate procesele din organism. Mitochondria, în calitate de stație de energie, se încarcă cu energia necesară și permite organelor să-și îndeplinească funcțiile calitativ.

De multe ori, mitocondriile ovocitelor a femeiei la vârsta de peste 40 de ani au deja o activitate funcțională scăzută. Cauza numeroaselor tentative de FIV care au eșuat poate fi și activitatea mitocondrială scăzută.

Prin urmare, folosirea mitocondriilor donate cu o activitate funcțională ridicată permite femeilor infertile să rămână gravide ca rezultat al tratamentului de FIV.

Ce este procedura de donare mitocondrială?

Din ovocitul donat sănătos sunt extrase mitocondriile care sunt active din punct de vedere a degajerii și sunt alipite de celula pacientului. Apoi are loc fertilizarea cu spermă și transferul unui embrion sănătos în uterul pacientei care se realizează prin tratamentul de FIV.
Este demn de remarcat faptul că donatorul mitocondrial nu este părintele genetic al viitorului copil! Mitocondriile donate constituie mai puțin de 1% din materialul genetic al copilului. Prin urmare, femeile donatoare nu vor avea drepturi sau obligații legale în ceea ce privește copilul și vor rămâne anonime.

Programul de donare mitocondrială a reprezentat un progres în domeniul de medicina de reproducere umana, iar problema infertilității in ziua de astăzi a ajuns la un nivel mondial. Maternitatea surogat și donare de ovocite a dvenit tot mai răspândite în lupta cu infertilitatea.
Datorită acestora, mii de cupluri anual devin părinți. Iar donarea de mitocondrii permite femeilor să poarte și să nască, păstrând informația genetică a viitorului copil.

Ucraina a avut întotdeauna mai multe avantaje în dezvoltarea industriei RUAM, în special implementarea legală a programelor de maternitate surogat și de donare de ovule. Astăzi, clinica ucraineană BioTexCom oferă pacienților săi Un proiect de embriologie de clasă mondială – un program de donare mitocondrială. Programul One-Child-Three-Child va permite ca mii de femei infertile de peste 40 ani din întreaga lume să devină mămici a copilului biologic!