Cuplurile casatorite vor putea apela la mame-surogat

Persoanele casatorite vor avea posibilitatea sa apeleze la serviciile unei mame-surogat care sa dea nastere unui copil, a hotarat subcomisia care dezbate proiectul Codului Civil.

„In ipoteza in care unul dintre cei doi soti nu poate sa aiba copii, atunci, de comun acord cu celalat sot, are posibilitatea sa foloseasca o a treia persoana pentru a da nastere unui copil.

Este o situatie pe care am cazut de comun acord cu membrii comisiei, urmeaza mai departe sa obtinem un punct de vedere de la Colegiul Medicilor si ma refer aici doar la aspectul medical”, a spus presedintele subcomisiei, Daniel Buda, informeaza Mediafax.
Parlamentarii nu au discutat despre posibilitatea platirii mamei-surogat si nici alte avantaje de care ar putea beneficia aceasta.

„Mama-purtatoare poate sa fie o ruda sau sa fie o persoana apropiata, nu trebuie intotdeauna sa gasesti o explicatie din punct de vedere material, poate sa fie pana la urma o chestiune de ordin moral. Nu ne-am aplecat asupra acestei chestiuni din punct de vedere material.

Daca am institui tot timpul o prezumtie de rea-credinta in sarcina tuturor membrilor societatii, atunci nu am mai face legi, pentru ca oricum ele ar fi incalcate. S-ar putea ca in practica sa ai de-a face si cu astfel de ipoteze”, a mentionat Buda.