Compania din spatele scandalului cu copiii lăsați de mamele surogat, promovează controversată tehnică a FIV

Video-ul șocant despre zeci de bebeluși surogat care au rămas blocați în Ucraina din cauza restricțiilor de călătorie, din cauza pandemiei de coronavirus, a atras recent atenția presei internaționale. Toți copiii s-au născut în rezultatul programelor de surogat gestational, organizate de de compania pentru tratamentul infertilității din Kyiv BioTexCom.

Aproape toate țările dezvoltate se confruntă cu scăderea natalității. Depopularea a afectat grav statele care ocupă poziţia de lider în economia globală.
Potrivit demografilor, o astfel de tendință dezamăgitoare va duce la faptul, că în 50 de ani populația majorității țărilor lumii va fi redusă la jumătate.

«Tendința este evidentă – natalitatea în lume este în scădere, iar în multe țări are loc un proces de reducere a populației. Conform statisticii unei femei se cuvin 2 copii, dar astăzi, din mai multe motive, femeia obișnuită nu poate avea acești doi copii sau măcar unul, și mulți nu pot da naștere unui singur copil», – Natalia Kanem, director executiv al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație.

Motivul principal este, că tot mai multe femei și bărbați se confruntă cu problema infertilității. Conform statisticilor centrelor medicale, cele mai frecvente cauze ale infertilității la femei sunt diverse probleme cu ovulația, patologia uterină, disfuncția ovariană, tulburările hormonale, menopauza. Medicii numesc cele mai frecvente cauze ale infertilității masculine varicocel, care se găsește în aproximativ 40% din cazuri, anomalii în dezvoltarea testiculelor și leziuni infecțioase și inflamatorii ale glandelor sexuale accesorii.

Astăzi, cuplurile de vârste diferite se confruntă cu infertilitate. După examinări și tratamente îndelungate și costisitoare, familiile recurg la tehnologiile de reproducere umană asistată, folosind ultima șansă de a deveni părinți. Medicina a parcurs un drum lung în ultimele decenii.

Donarea de ovocite și mitocondrii, maternitatea surogat le permite celor care aproape și-au pierdut această speranță să devină părinți.

Dar, în ciuda faptului că tehnologia de reproducere umană asistată există de mai bine de patru decenii maternitatea surogat, donarea de ovocite este încă în mare parte inaccesibilă și costul e inacceptabil în multe părți ale lumii. Politica guvernamentală în multe țări, organizațiile publice insistă, că maternitatea surogat și donarea de ovocite sunt imorale și servesc doar ca un instrument puternic pentru a face bani. Dar, milioane de familii infertile pentru care aceasta este singura șansă de a deveni părinți, precum și medicii, nu cred așa.

„Experiența mea este, că banii nu joacă un rol important în astfel de cazuri. Nu e vorba de bani. Știți, ca medic specialist în domeniul RUAM  de peste 20 de ani, vă pot asigura, că aceasta nu este o formă de afacere. Este o formă de îngrijire medicală și îngrijire care îi face pe oameni fericiți”, – specialist de top în medicina reproductivă din Europa. Medicii și oamenii de știință dezvoltă în mod activ ART și oferă tot mai multe metode noi pentru a deveni părinți. Acest domeniu de medicină este cel mai căutat acum, deoarece numeroase filme despre posibila suprapopulare a planetei s-au dovedit a fi un mit. Astăzi, chiar și China, care de mai bine de 35 de ani a urmat o politică demografică „o familie-un copil”, a început să plătească subvențiile pentru nașterea celui de al doilea și al treilea copil din cauza scăderii ratei natalității.

În Republica Coreea, situația nu este mai bună. Deci, în 2020, Coreea de Sud a raportat pentru prima dată în istorie o scădere a populației. Rata totală de fertilitate a țării a atins un minim istoric de 0,84 în anul 2020. Politicienii au avertizat, că țara s-ar putea confrunta cu un șoc demografic începând din anii 2030-2040, ca urmare a scăderii populației și a îmbătrânirii sociale, dacă nu rezolvă problemele demografice în timp util.

După cum arată practica, tehnologiile de reproducere umană asistată rămân un colac de salvare pentru supraviețuirea omenirii și conservarea națiunilor. Prin urmare, adoptarea legilor și politicilor care guvernează reproducerea de la terți poate fi esențială pentru a asigura supraviețuirea Homo sapiens pe Pământ.

Sursa: https://ro.newseurope.info/2022/01/28/inseminarea-artificiala…