Cercetatorii au creat primii bebeluși modificați genetic

Oamenii de stiinta americani de la Institutul pentru Medicina Reproducatoare si Stiinta, din New Jersey, vor revolutiona domeniul geneticii cu descoperirea lor.Cercetatorii, coordonati de profesorul Jacques Cohen, au au reusit sa creeze „imposibilul” –primii bebelusi modificati genetic. Specialistii au publicat o lucrare in jurnalul de Reproducere Umana despre posibilele consecinte genetice ale modificarii genetice umane, in cazul a 30 de bebelusi, care au fost luati in calcul ca subiecti ai acestui studiu.

Pentru realizarea acestui experiment, cercetatorii au folosit gene de la trei persoane: mama, tatal copilului, dar si de la o terta persoana, o a doua femeie, pentru a ajuta astfel alte femei care se lupta cu probleme de fertilitate.

In urma acestui experiment prof. Cohen, impreuna cu echipa sa de savanti, a ajuns la concluzia ca infertilitatea tine de defectele din structura celulara a ovulelor. Asadar, pentru a remedia problema, profesorul a colectat ovule de la o femeie sanatoasa, pe care le-a implantat in ovulele femeii infertile.

Intrucat mitocondriile contin material genetic, cei 30 de copii nascuti in urma acestui procedeu s-au nascut cu gene apartinand tuturor celor trei „parinti”.