“BioTexCom” în presa internațională: activitatea clinicii de reproducere umană din Kiev reflectată în mass-media europeană

Clinica de reproducere umană BioTexCom după o perioadă îndelungată de activitate a devenit cunoscută în țările europene nu numai printre cuplurile infertile, dar, de asemenea, în mass -media.

In fiecare an numărul jurnaliștilor, care doresc să scrie un articol, să filmeze un reportaj  cu privire la activitatea clinicii, devine tot mai mare. Au fost publicate nenumărate articole, au fost realizate multe reportaje despre mamele purtătoare, cupluri europene care au apelat la metoda de procreare cu ajutorul mamei surogat  la clinica BioTexCom din Kiev.

Demarându-se activitatea sa în capitala Ucrainei, conducerea clinicii, precum și întreaga echipă de medici și  manageri nu au bănuit, că vor fi capabili să tulbure întreaga Europă. Astăzi clinica reprezintă un centru modern de  fertilizare care prestează servicii medicale cuplurilor infertile din străinătate. Sarcina de succes la o vârsta de 65 de ani, sarcina obținută dupa 13 ani de infertilitate, câștigarea proceselor judiciare… Toate aceste fapte și multe altele au fost raflectate în mass-media.

După cum se știe, în Europa metoda de procreare cu ajutorul mamei surogat (Surogat gestațional) este interzisă aproape în toate țările europene. Tratamentele FIV cu ovocite donate sunt premise numai în anumite țări, dar de obicei condițiile acestor tratamente nu sunt avantajoase (atât pentru pacienți cât și pentru donatoare). În Ucraina toate aceste metode de reproducere umană asistată sunt premise și realizate în conformitate cu legislația în vigoare. De aceea europenii optează pentru tratamente de fertilizare în străinătate.

Ucraina a devenit pentru multe cupluri si persoane infertile din Germania, Franța, Italia, Spania, Anglia, SUA, Canada, China, Romania, Israel și alte țări un loc potrivit pentru realizarea tratamentelor de fertilizare, cum ar fi maternitatea surogat și FIV cu ovocite donate.

Mass-media din străinătate nu a dorit să piardă din vedere acest subiect controversat și l-a dezvoltat mai departe. Din an în an jurnaliști noi vizitau orașul Kiev cu scopul realizării unui reportaj despre clinica ucraineană care a zbuciumat întreaga Europă. Conducerea clinicii totdeauna oferă posibilitate jurnaliștilor și reporterilor de a culege materiale video pentru articole și reportaje despre activitatea clinicii și tratamentele de fertilizare practicate.

linkul: sursa -> 

Clinica BioTexCom este pe larg reflectată în mass-media italiană. Acest lucru se datorează, în primul rând, faptului, că aceasta tratează un număr foarte mare de pacienți din Italia. Nenumărate articole  care conțin mai multe critici, deoarece Italia este o țară religioasă, iar maternitatea surogat nu este agreată de biserică și este interzisă de lege. Cu toate acestea, un jurnalist a scris o carte despre metoda de procreare umană cu ajutorul mamei surogat, în care se vorbește și despre BioTexCom.

Există mai multe articole care abordează maternitatea surogat din diferite puncte de vedere. Un interviu a fost realizat  chiar la clinica:

 linkul: sursa -> 

linkul: sursa -> 

linkul: sursa ->  

 De asemenea, au fost  realizate investigații jurnalistice de către reporteri italieni.

Au fost publicate mai multe articole despre cuplurile de italieni care s-au întors acasa cu copilul născut de mama surogat în Ucraina, obstacole întâlnite în procedura de înregistrare a copilului în țara lor și procesele juridice câștigate:

linkul: sursa ->

Astfel, în anul 2012  Internetul, ziarele si posturile de televiziune au explodat de știre senzațională: „Elvețianca în vârstă de 66 de ani a dat naștere la gemeni în urma tratamentului FIV cu ovocite donate realizat  în Ucraina!”.

 linkul: sursa -> 

linkul: sursa ->  

Într-un articol a fost lăudat medicul clinicii, subliniind faptul, că:”Femeia în vârsta de 66 ani este cea mai bătrână mamă din Elveția”

Titlurile revistelor erau unul mai senzațional ca altul: “BioTexCom  face pe bunicuțe mame”, „Ucraina a uitat despre etică și moralitate: mamă la 66 ani e un lucru normal”! etc.

Cu o pacientă – viitoarea mămica în vârstă de 66 ani a avut loc interviu:  

 linkul: sursa ->

linkul: sursa ->  

 Atunci clinica a atras atentia multora, atât mass-media cât și a cuplurilor infertile din Europa. Ei au aflat despre clinica de fertilizare din Kiev, care «face minuni» fără încălcarea legi. Numărul de pacienți străini care doresc să urmeze tratamente de fertilizare la clinica BioTexCom este în continua creștere. A fost filmat un reportaj despre medicina reproductivă din Ucraina și aspirațiile pacientelor vârstnice de a deveni mămici, care a fost denumit „Oferta specială” în supermarketul de copii:
https://www.youtube.com/watch?v=isEji0ynKo8

În plus, de data aceasta Mitteldeutscher RUNDFUNK a arătat –o pe pacienta în varstă de 66 ani cu copilul în brațe.

Senzațională a fost știrea despre profesoara de vârstă de 65 de ani din Germania, care a dat naștere în urma fertilizării in vitro cu sperma și ovocite donate cvadrupleți – trei băieți și o fată!

linkul: sursa ->

Sute de publicații, printre care Welt, Spiegel, Süddeutsche Zeitung au scris despre faptul respectiv. Practic toți judecau pe doamna, mai ales că deja era mama a multor copii.

În Wikipedia, de asemenea, este publicat un articol dedicat doamnei Raunigk:

https://de.wikipedia.org/wiki/Annegret_Raunigk  .

 linkul: sursa ->

Сanalul RTL a însoțiț-o pe doamna în timpul sarcinii și după nașterea copiilor.

 linkul: sursa ->

Astfel, Annegret Rauning a devenit cea mai bătrână mamă din lume de cvadrupleți!

linkul: sursa -> 

Una dintre cele mai importante referințe despre clinică poate fi considerate cartea “Kinder Machen”, scrisă de Andreas Bernard și publicată în anul 2014. În aceasta carte a fost abordate problemele în domeniu de reproducere umană asistată. Un capitol dedicat clinicii BioTexCom descrie etapele tratamentului FIV cu ovocite donate și metoda de procreare cu ajutor mamei surogat. Capitolul se numește «Clinica BioTexCom din or.Kiev: un magnet pentru turismul european»

Recenzii despre clinică nu totdeauna sunt pozitive. Scandalurile, intrigile, investigațiile – pâinea caldă pentru orice jurnalist. Dar, dupa cum spun erudiții –“Critica este cheia succesului”, și nu contează ce vorbesc, important este faptul că deja vorbesc!
După cum se știe, cele mai reale și interesante sunt investigațiile realizate de către jurnaliști. Într-adevăr, în acest caz e imposibil să fie pregătit totul pentru vizita reprezentanților mass-media. Mai mult decât atât nici nu sunteți la curent, că deja pe teritoriul dumneavoastră se află un reporter care în prezent adună informații despre obiectul cercetat.

linkul: sursa -> 

Astfel s-a întâmplat cu BioTexCom. Un reporter din Marea Britanie s-a prezentat ca pacienta potențială și a făcut evaluarea activității clinicii  fără dezvăluirea adevărului.

Atunci când o compania duce o activitate semnificativă în domeniul său, se dezvoltă, atinge performante exceptionale, cu timpul aceasta devine cunoscută de un număr mai mare de oameni, în mass-media, de concurenți, parteneri potențiali și, desigur, de către cuplurile infertile din întreaga lume. De tratamentele de fertilizare au beneficiat o multime de pacienti din Germania.
O poveste de exceptie a fost mediatizată în Germania. Un cuplu de nemți, 55 și 48 de ani, au realizat visul lor de a avea un copil cu ajutorul mamei surogat și donatoarei de ovocite. Procedura de FIV și transfer embrionar au fost realizați la clinica BioTexCom. Timp de 17 ani perechea a așteptat această zi fericită din viața lor! Mama surogat a dat naștere la două fete – gemene.
Despre acest eveniment extraordinar de emoționat a fost publicat articol, dar, în special, a fost filmată o emisiune:

 linkul: sursa -> 

În țările, unde este strict interzisă maternitatea surogat, de asemenea, au început să difuzeze emisiuni și reportaje despre clinica din Ucraina. Cu toate acestea posturile locale de televiziune realizează reportaje care vorbesc despre beneficiile acestei metode de procreare umană în Ucraina. Printre aceste țări se numără și Franța:

linkul: sursa ->  

linkul: sursa ->  

linkul: sursa ->  

România, de asemenea, a remarcat-o pe clinica BioTexCom din Kiev în presă și publicații online, unde se vorbește despre metodele de reproducere umană asistată medical – FIV cu ovicite donate și maternitatea surogat, despre posibilitatea femeilor după 40 ani de a avea un copil prin FIV cu terț donator.

linkul: sursa ->  

 Luand in considerare statisticile, astazi tratamentele de fertilizare in vitro devin tot mai solicitate. Fertilizarea in vitro este o solutie rațională în remediarea nu numai problemelor personale, dar si celor sociale, deoarece poate creste in mod semnificativ rata natalității și implicit a populației.

Articolul despre clinica BioTexCom cu sloganul “Infertilitatea nu este o condamnare”  abordează metoda de procreare umană cu ajutorul mamei surogat și tratamentele FIV cu terț donator:

linkul: sursa ->

In una din publicațiile spaniole a fost povestită istoria unei mamei surogat întâlnite în sala de așteptare a clinicii“BioTexCom”.

 Canalul spaniol de televiziune Cuatro a mediatizat activitatea clinicii și în general domeniul de reproducere umană asistată din Ucraina.

linkul: sursa ->;

Aceasta este doar o mică listă din mass-media care au atras atenția asupra clinicii BioTexCom care activează cu succes în capitala Ucrainei. Colaborând cu colegi europeni medicii specialiști ai clinica BioTexCom permanent efectuează cercetări științifice, rezultatele cârora în viitor vor fi în stare să schimbe viața milioanelor oameni care suferă de diverse boli.
După cum arată practica, precum și mass-media internațională, clinica BioTexCom este întotdeauna cu un pas înaintea concurenților!